Tilastokeskus: Konkurssien määrä väheni tammi–heinäkuussa 12,5 prosenttia

asianajaja - asianajotoimisto - Helsinki - Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy - lakiasiaintoimisto - lakitoimisto

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–heinäkuussa 2015 pantiin vireille 1 565 konkurssia, mikä on 223 konkurssia (12,5 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 6 543, mikä on 1 584 henkilöä (19,5 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.Konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät kaupan päätoimialalla. Alalla pantiin tammi–heinäkuussa vireille 310 konkurssia, mikä on 64 konkurssia (17,1 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi–heinäkuussa majoitus- ja ravitsemistoiminnan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 128 konkurssia, mikä on 10 konkurssia (8,5 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

asianajaja - asianajotoimisto - Helsinki - Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy - lakiasiaintoimisto - lakitoimisto