Asuntokauppariidat – 
Asuntokauppariitojen asiantuntija palveluksessasi Helsingissä

Ota yhteyttä

Oman asunnon osto tai myynti on yleensä yksityishenkilön elämän suurin tekemä kauppa, minkä vuoksi asuntokauppariidat ovat hankalia ja aiheuttavat vahvoja tunteita. Asuntokaupassa on kyseessä perheen merkittävän taloudellisen 

intressin lisäksi myös tunnesiteet omaan kotiin, mikä tekee asuntokauppariidoista haasteellisia. Asianajotoimistomme kuitenkin auttaa ja turvaa etusi asuntokauppariidan ilmentyessä. Meillä on taito ja asiantuntemus hoitaa asuntokauppariidat menestyksekkäästi.

Asuntokauppariidat ovat suhteellisen yleisiä

Suomessa asuntokauppariidat ovat melko yleisiä ja ne liittyvät yleensä asunnon virheisiin, kuten kosteus- ja homevaurioihin. Asuntokaupassa esiintyvään virheeseen on reagoitava tarpeeksi ripeästi, jotta 

ei menetä oikeuttaan vedota virheeseen. Asuntokauppariitatilanteen arviointi on monitahoista, ja väärin perustein esitetyt vaatimukset voivat vapauttaa myyjän kokonaan lainmukaisesta vastuusta.

Myyjän ja ostajan vastuu

Asunnon myyjän tulee antaa asunnosta ostajalle kattavat tiedot ennen kaupan solmimista. Jos myyjä jättää kertomatta olennaista tietoa, joka vaikuttaa esimerkiksi asunnon hintaan, ostajalla voi olla oikeus vaatimuksiin. Ostajalla on kuitenkin tarkastusvelvollisuus, eli asunto tulee tutkia riittävän tarkasti vikojen ja korjaustarpeiden varalta. Ostajalla ei ole oikeutta vaatia korvauksia puutteista tai virheistä, jos hän on ne todistettavasti ennen kaupantekohetkeä tiennyt. Myyjän ja ostajan vastuun arviointi vaatii asiantuntemusta.

Tutustu hinnastoomme tästä

Ratkaise asuntokauppariidat Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla tehokkaasti!

Ota yhteyttä