Asuntokauppariidat

Asuntokauppariitojen asiantuntija palveluksessasi Helsingissä

Oman asunnon osto tai myynti on yleensä yksityishenkilön elämän suurin tekemä kauppa, jonka vuoksi asuntokauppariidat ovat hankalia ja vahvoja tunteita aiheuttavia riitoja. Asuntokaupassa on kyseessä perheen merkittävän taloudellisen intressin lisäksi myös tunnesiteet omaan kotiin, mikä tekee asuntokauppariidoista haasteellisia. Asianajotoimistomme kuitenkin auttaa ja turvaa etusi asuntokauppariidan ilmentyessä. Meillä on taito ja asiantuntemus hoitaa asuntokauppariidat menestyksekkäästi.

Asuntokauppariidat suhteellisen yleisiä

Suomessa asuntokauppariidat ovat melko yleisiä, ja ne liittyvät yleensä asunnon virheisiin kuten esimerkiksi kosteus- ja homevaurioihin. Asuntokaupassa esiintyvään virheeseen on reagoitava tarpeeksi ripeästi, jotta ei menetä oikeuttaan vedota virheeseen. Asuntokauppariitatilanteen arviointi on monitahoista ja väärin perustein esitetyt vaatimukset voivat vapauttaa myyjän kokonaan lainmukaisesta vastuusta.

Myyjän ja ostajan vastuu

Asunnon myyjän tulee antaa asunnosta ostajalle kattavat tiedot ennen kaupan solmimista. Jos myyjä jättää olennaista tietoa kertomatta, joka vaikuttaa esimerkiksi asunnon hintaan, voi ostajalla olla oikeus vaatimuksiin. Ostajalla on kuitenkin tarkastusvelvollisuus eli asunto tulee tutkia riittävän tarkasti vikojen ja korjaustarpeiden varalta. Ostajalla ei ole oikeutta vaatia korvauksia puutteista tai virheistä, jos hän on ne todistettavasti ennen kaupantekohetkeä tiennyt. Myyjän ja ostajan vastuun arviointi vaatii asiantuntemusta.

Ota yhteyttä – turvaamme etusi