MTV.fi: EU vaatii tiukennuksia – Tivi: Youtuben pitää tarkastaa kaikki sisältö ennakkoon

asianajaja - asianajotoimisto - Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy - lakiasiaintoimisto - lakitoimisto - lakimies

Europpan unionin komission uuden lakiuudistuksen myötä sosiaalisen median palveluiden tulisi tehdä suuria panostuksia algoritmipohjaiseen tunnistukseen ja sisällön sensurointiin

Euroopan unioni jatkaa edelleen sosiaalisen median yritysten painostamista, jotta nämä poistaisivat laittoman materiaalin alustoiltaan entistä tehokkaammin ennen sen leviämistä, kertoo Tech Crunch. EU:n komissio on jo aiemmin uhannut tehdä lakiin tiukennuksia, jos yritykset eivät tee tarpeeksi töitä laittoman materiaalin leviämisen estämiseksi.

Komission mukaan laiton materiaali tulisi huomata ja poistaa sosiaalisen median palveluista nopeasti, luotettavasti ja tehokkaasti. Suodattaminen ja havaitseminen tulisi tapahtua automaattisesti.

Tivi kirjoittaa, että nyt EU:n komissiossa muovataan uutta yhtenäismarkkinan lainsäädäntöä, joka sisältää myös esimerkiksi uuden tekijänoikeuslain.

Komission esityksen mukaan palveluiden tulisi seuloa sisältöä entistä rajummin. Uudistuksen tarkoituksena olisi puuttua netissä leviävään laittomaan sisältöön, kuten vihapuheeseen, terrorismiin, lasten hyväksikäyttöön ja tekijänoikeuksien suojaaman materiaalin levittämiseen.

Tivin mukaan uusi lainsäädäntö tulisi vaikuttamaan erityisesti videopalvelu Youtuben toimintaan. Tehokkuutta laittoman materiaalin poistamisessa haluttaisiin nimenomaan parantaa niin, että palvelut tarkastaisivat ladattavan sisällön etukäteen.

asianajaja - asianajotoimisto - Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy - lakiasiaintoimisto - lakitoimisto - lakimies