EU-säännöt helpottavat matkustajien elämää. Tässä muutama muistamisen arvoinen avainseikka

asianajaja - asianajotoimisto - Helsinki - Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy - lakiasiaintoimisto - lakitoimisto

Euroopan parlamentti: Viisi asiaa, jotka sinun pitäisi tietää matkustaessasi ulkomaille

os sinulla on hätä ja tarvitset apua, soita 112. 112 on EU:n laajuinen hätänumero, joka toimii myös esimerkiksi Sveitsissä ja Etelä-Afrikassa.Älä unohda ilmaista eurooppalaista sairaanhoitokorttia, jonka voit tilata netin kautta. Sillä saat apua kiireellisissä sairaustapauksissa EU:n jäsenmaissa sekä Islannissa, Liechtensteinissä, Norjassa ja Sveitsissä samoilla ehdoilla ja hinnalla kuin paikallisväestö (hoito ilmaista osassa maita).

Jos lentosi, junasi, bussisi tai laivasi on myöhässä tai peruttu, sinulla on oikeuksia EU:n kansalaisena. Olet oikeutettu korvaukseen, jos viivästys on pitkä, jos lento tai juna on peruttu tai jos et pääse koneeseen. Saat myös apua ruoan tai majoituksen muodossa odotusaikana, jos lento on myöhässä tai se uudelleenreititetään.

Jos sinut pidätetään, jos kadotat passisi tai tarvitset muuta konsuliapua EU:n ulkopuolella maassa, jossa omalla kotimaallasi ei ole edustustoa, voit ottaa yhteyttä toisen EU-maan suurlähetystöön tai konsulaattiin. Saat heiltä apua samoilla ehdoilla kuin heidän omat kansalaisensa.

Viimeisin asia, joka kannattaa tietää, on, että sinun ei tarvitse laittaa puhelinta pois päältä, kun matkustat EU:n sisällä, koska 1. heinäkuuta alkaen puhuminen ja surffaus halpenivat. Löydät lisätietoa uusista verkkovierailuhinnoista oheisesta linkistä. Roaming-hinnat poistuvat kokonaan toisessa EU-maassa soitettaessa 15.7.2015 alkaen.

asianajaja - asianajotoimisto - Helsinki - Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy - lakiasiaintoimisto - lakitoimisto